Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Akvarell/akryl: Solstrale…


DU RESTE DIG BORT

 

de blandade kulörerna föll ut i delar... prismat spred och fördelade ljuset... tappra strålar samlades åter... i dina ögon lyste de närvarande... återspeglade en frånvaro... du reste dig bort från mörkret... tog dig mot ljusare breddgrader... du svarade på den impulsen... och seglade över molnen... ända tills bränslet tog slut... en dag skulle du förstå allt detta... men först skulle du resa vilse i dagen... bestiga berg och vandra längs floderna... mäta djupet i dalarnas famn... för att sedan finna dig själv långt där ute... långt där inne... dit ingen någonsin hade satt sin fot...

 

löven ingjöt dina färger

avtecknade dig i spegelbilden

höll upp sina bladnerver

som genomlystes av dina livsreflexer

 

Marie Fredriksson må du vila i frid!
Du gav oss din röst till tröst och glädje!
Tack för alla sånger du oss gav!

 




Fri vers av Solstrale VIP
Läst 270 gånger och applåderad av 16 personer
Publicerad 2019-12-10 14:11



Bookmark and Share


  Solstrale VIP
Marie Fredriksson må du vila i frid!
Du gav oss din röst till tröst och glädje!
Tack för alla sånger du oss gav!
2019-12-10

  Johan Strömstedt
Tänkte inte så mycket på bilden när jag läste din text. För mig kom minnet av min mamma. Din text blev som igenkännande ord. Hon tänkte nog många gånger på det du med varsam hand skrivit.
2019-12-10

  Stanley Rydell
Mättad färgskala i ord och bild! Ja, genomlysta!
2019-12-10

    Lena Staaf VIP
Älskar också tavlan besinningslöst!
I din text anar jag ett sökande, både efter en meningsfull tillvaro och en inre förståelse.
2019-12-10

  Håkan Grapenfalk
det är så lätt att älska den här tavlan, färgerna löven, vill ha:) underbar konst! vill inte på minsta sätt föringa det skrivna här men ändå; jag måste säga att jag är såld på tavlan!!! wow!!
2019-12-10
  > Nästa text
< Föregående

Solstrale
Solstrale VIP