Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

min ledsen-ögda syster

Min ledsen-ögda syster
bär på en sjukdom utan hopp
den är liksom ålderdomen
bara att acceptera

ändå för hon sig med charm
och allsköns färg
she fake-it
until she make it

från solens uppgång
till dess nedgång
samlar hon de skönaste intryck
till sitt lejonhjärta

klädd i en filt
hon virkat själv
sitter hon på trappen
och är åldersrik

hon når djupt
min klarögda
modiga syster
hon blåser varligt ut

över snödroppar och grenknoppar
och kronisk sveda
svävar hennes sköna drömmar
i sköra sköra bubblor.







Fri vers (Fri form) av Blomma-Stjärna VIP
Läst 456 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2020-02-20 23:44



Bookmark and Share


  Staffan Nilsson

Ja, meningen med livet är att leva och glädjas åt det.
Och veta att/när det tar slut. Det är mognad.
Mogen och vacker Fri vers!

2020-02-26

  Lottie Ålhed VIP
Syskonskapet fint skildrat. Rik på ålder Fint!
2020-02-26

  KattenKin VIP
Vilken vacker och poetisk systerhyllning, blir alldeles tagen så fint! Vill läsa denna flera gånger, så jag sparar den. Tack!! :)
2020-02-24

  kirsti ylinikka VIP
Så underbar beskrivning!
Bokmärker och ska spara för min (avlidna) systers minne.
2020-02-24

  Respons VIP
Fint porträtt!
2020-02-22

  lila fjäderblomman VIP
Vackert kärleksfullt systerporträtt! Skör-stark!
2020-02-21

    Elisabeth Nilsson VIP
Känsligt, vackert och berörande om sann syskonkärlek när livet går sin egen väg. Så starkt att ändå älska livet och acceptera.
2020-02-21

  Marita Ohlquist VIP
Ett ömsint och kärleksfullt porträtt av din
ledsen-ögna syster!
2020-02-21

    Lena Staaf VIP
Vacker text! Så beundransvärt att bära sin smärta med tålamod och ändå kunna njuta av livet. Åldersrik, det ordet gillar jag.
2020-02-21

  ULJO
Alldeles underbar
2020-02-21

  Kungskobran VIP
Så fint
2020-02-21
  > Nästa text
< Föregående

Blomma-Stjärna
Blomma-Stjärna VIP