Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Värde?

Kvinnor

vad har vi för värde?

i denna värld

när våra kroppar kan tas

när vi inte får gå ut när vi vill

alla tider på dygnet

utan att jagas

och besudlas 

av såkallade män 

som tror att de är män

 

de vet inte att de är ynkryggar

som våldar ensamma och i grupp

de objektifierar kvinnor

ser dem som ägodelar 

som de kan ta 

när som helst

var som helst 

 

kvinnor

vad har vi för värde?

i detta land 

som förnedrar kvinnor

som inte straffar

de skyldiga

utan belönar dem med 

ersättning för sveda och värk

trots att de är skyldiga 

när de går fria 

det saknas bevis heter det?

 

kvinnor 

vad har vi för värde?

i detta land 

vi kallar Sverige

när domare är korrupta 

köpta

av de kriminella

precis som lagstiftarna

dem vi röstar på 

vart fjärde år

 

kvinnor

vad har vi och våra döttrar för värde?

i en värld

där kvinnor inte längre

har lika värde

inför lagen 

där politikerna skrattar i mjugg

hela vägen 

in i riksdagshuset?




Fri vers av Ninananonia VIP
Läst 294 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2020-02-23 12:15



Bookmark and Share


    Peter Söderqvist
Din text reser viktiga frågor.
Starkt skrivet.
2020-03-08

  Lars Hedlin
Stark sanning för många finns stora mörkertal här!
2020-02-26

  ULJO
Mycket sanning i dina ord. Dags för revolt.
2020-02-24

  Bibbi VIP
Håller med Dig till fullo.
2020-02-24

  M:tin
Ja, det är något som är riktigt fel någonstans :(
2020-02-23
  > Nästa text
< Föregående

Ninananonia
Ninananonia VIP