Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
som det kan kännas under livets gång med brister i syn och kopplingsförmåga pga dyslexi


dyslektisk och synskadad

 

orden hoppa liksom loppa

kunde vara lätt att hittas

dubbel eller enkelt stoppa

många meningar som splittras

 

mitt i ordet kommer hål

det är mer än vad jag tål

ser ej missen känner dissen

sedan i självförtroende ned går hissen

 

sitta ensam på sitt rum

hela världen står där stum

kan du inte strava Eva

varför ens ska du leva

 

mobbad skämtad om och retad

ifrån alla grupper petad

oron stiger med mitt innehåll

sömmen den slits upp i fåll

 

vad ska andra tänka tro

att hon ej kan stava - jo

vad gör människor då mest

påstår mest de är bäst i test

 

tårar faller hjärtat slår

det blir inte bättre för vart år

dubbelseende och synbortfall

dyslexsi och håravfall...

 




Bunden vers (Rim) av Solstrale VIP
Läst 224 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2020-03-19 10:06



Bookmark and Share


  Stanley Rydell
Oöverträffad humoristisk distans med tyngd!
2020-03-20

    Lena Staaf VIP
Vemodigt men med humoristisk ton. Härlig rytm och rim i dikten gör den extra njutbar! Känner plötslig avsky mot alla hemska mobbare!
2020-03-19

  Ewa-Britt Nilson VIP
Eva bara att leva och
med pennskaftet veva
och sleva i Dig min dos
för innehållet i Din blues!
Den ger jag: Ros på ros
och en puss på Din nos
flyg aldrig från mig
Din kos... .. .

2020-03-19

    Max Poisé
Rolig och allvarlig på samma gång! Tack för denna! Och
2020-03-19
  > Nästa text
< Föregående

Solstrale
Solstrale VIP