Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Solstrale… Vad ska jag göra åt tristessen frågar många - andra känner stor sorg och saknad efter nära och kära - du har lösningar genom din fantasi, låt den nu, i dessa corona-tider, stå dig bi!


Det verkligt viktiga - solen ska aldrig lysa så klar!

 

närheten gemenskapen vänskapen insikten om

att utan våra nära och kära klarar vi inte det hära

 

bäcken porlar fåglar sjunger hjärtat slå

ögon tindrar ljuset värmer själen skrattar

munnar talar sjunger vackra melodier

öron lyssnar och vilar i sorlet från sällskap

 

vi har varandra synen av det inre minnet

vi har handen över pannan som vi minns

vi har gästerna i glada vänners lag vid bord

vi har tanken fylld av sköna underbara ord

 

du har mig och jag har dig om än en bit ifrån

du har dig själv och alla andra har sig själva

det sinar aldrig ut den energi vi ska fånga en dag

den där kärlek till livet skall mynna ut i ett jubel

 

fåglarna ska kvittra och blommorna ska blomma

picknickfiltarna ska bredas ut på gräsmattorna

i parken ska musikerna spela och folket sjunga med

vi ska skåla och känna glädjens rus i vart hjärta

 

det kommer en dag när faran är över min vän

det ska komma en dag då allt är bättre åter igen

du ska finna dig lycklig och glad trots allt en dag

du ska känna hopp och tro på framtiden igen

 

studenter, kamrater, vänner och familj ska mötas

med tårar i ögonen både se framåt och bakåt 

för vi är här och där på samma gång alla vi här

du ska veta att livet är ditt om än nu på paus

 

i naturen finns din själs shoppingcentrum du ...

att plocka blommor eller se skönheten i det lilla

i en gryning eller skymning ta dig en promenad

ta en sväng upp på berget och se utsikten förundra

 

du kan ha så mycket inom dig som vill ut just nu

dela med dig på socialamedier eller skriv ned tankar

när dagarna bleknar och framtiden når läker alla sår

du ska se att din fantasi har berikats och livet återvänder

 

solen ska aldrig lysa så klar som då...

 

 




Fri vers (Fri form) av Solstrale VIP
Läst 237 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2020-04-03 19:06



Bookmark and Share


  Olof Lagerhorn VIP
Ord och bilder som inger hopp och förtröstan!

2020-04-04

  Karina"Kia"
Underbart bra skrivet och att stå över det fina med nära och kära får vi ta senare igen.. och de sista raderna säger allt ” solen ska aldrig lysa så klar som då” Så vackert fint och klarsynt skrivet!
2020-04-04

    Lena Staaf VIP
Fint skrivet! Vi borde ta vara på den här tiden för lugn och eftertanke. Vi har vår vackra natur (som inte är sönderbombad) de flesta av oss har ett hem, vi kan kommunicera genom telefon och nätet. Så det är inte så väldigt synd om oss som är isolerade.
2020-04-04

  överlevaren VIP
En text som sprider ljus och värme!
2020-04-03
  > Nästa text
< Föregående

Solstrale
Solstrale VIP