Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Solstrale… Livet och tiden fylls med njutbara reflektioner, likväl som situationer samt befriande prestationer och på topp är alla motivationer så som ambitioner...


VID MIN SIDA

 

elen strömmar in genom ledningen

värmen sprider sig med fjärrvärmen

ljuset lyser upp medan äggen kokar

plattan fylls med bokstäver att sända

njallan har fjärrbakats i Norrland igår

räkorna och surimi tinas upp på bänken

ute blåser det och det regnar isig spik

i morse var solen värmande på balkong

barnbarn och mormor lekte med fötterna

de hade förvandlats till snackande muränor

lunchen blev bullens, mos, gurka och senap

till efterrätt kolakakor så otroligt mumsiga

nallen hade ett stort hål som skulle lagas

stoppning fylldes på och stygnen lades fint

ett plåster med en ritad bild på sattes över

nalle fick en väst, mössa, byxa och vantar

ute fortsatte termometern att gå stadigt ned

sonen fyllde 30 år igår vilken glädje i livet 

tröttheten kröp på efter barn och barnbarn gått

äggen hårdkokta och diskmaskinen brummar 

soffan gäspar och kramar om med en go filt

kroppen faller ned med vetenskapsprogram i rutan

vid min sida följer dagen mig allt fungerar fint

elen kommer tryggt med värmen strömmar in

nu kan kyl och frys bevara kolakakorna säkert

bullarna och lussekatter följde med sonen hem 

barnbarn tog en påse kolakakor till bonussyskon

inget är finare än att vara tryggheten för varandra

nu ska jag sova middag, fredag är Lelle för mig

då kommer min kärbo och får höra om en fin vecka

brorsan ringer när texten just gått ut - lägger då till

det blir en promenadsträcka längs Roslagsleden strax

vilan skjuts upp till i afton efter middag, räkklämmor

så nu ska vi ut och känna på isig spik i snålblåsten...

det är energi att uppmärksamma som alltid står en bi

 




Fri vers (Prosapoesi) av Solstrale VIP
Läst 276 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2020-04-17 13:23



Bookmark and Share


    Lena Staaf VIP
Fint att få ta del av en tillvaro fylld av värme för och med dina kära.
2020-04-17
  > Nästa text
< Föregående

Solstrale
Solstrale VIP