Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Min far som spelar Äppel-golf med sin käpp i Wirabruk...


ATT GÅ EN PROMENAD GÖR SJÄLEN GLAD

 

ute i solen på promenad

kan man finna sig så glad

frisk luft djupt ned i lunga

sedan man av lycka sjunga 

 

far släppte rullator och hjul

att gå med käpp blev så kul

pappa orienterar sig nu vant

katten går med så hemtamt

 

innan satt hans kropp i lås

den sade här vill inte gås

men strävan gjorde susen

snart är han ute och jagar busen

 

mor lilla mor planterar frön

just nu står grodden i kön

frosten ännu grödan nyper hårt

att veta när plantera ut kan va svårt

 

bror promenerade tillsammans med tjäder

han går i Roslagens famn i alla väder

målet är att tillryggalägga hela dess sträcka

men när han kom hem han tyckt det inte räcka

 

så nu motionerar vi tillsammans allt vad det går

ja - vandring på glatt humör oss alla här får

medan vi väntar på att sådden tillsist skall gro

putsar fönster i växthuset och far omkring och gno

 

gå därför en frisk promenad

det gör var själ så sprudlande glad!

 




Bunden vers (Rim) av Solstrale VIP
Läst 218 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2020-04-18 18:46



Bookmark and Share


  ULJO
Promenad i naturens skönhet. Härligt
2020-04-20

  Bodingen VIP
Jäpp, gådda och framtida ogådda promenader som blir gådda gör gott!
2020-04-20

  Olof Lagerhorn VIP
Med mjuka, lätta och dansanta
steg bjuds läsaren med på denna
sköna vandring.
2020-04-19

  bibbi ahrnstedt
Tack, vilken målande och närvarande beskrivning av era liv. Starkt av din far att återfå starka ben. Ja tillsammans kan vi gå på promenad i det fria.
2020-04-19

    Lena Staaf VIP
Härlig hyllningssång till promenaden! Jag håller med av hela mitt hjärta.
2020-04-19

  Ewa-Britt Nilson VIP
Å stärker kroppen
B enen även knoppen
E när man sig rör
R ätt <3-at då allt kör
G ott med den galoppen!

2020-04-18
  > Nästa text
< Föregående

Solstrale
Solstrale VIP