Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Solstrale…


TILLFOGA MED BERÅTT MOD

 

jag tillfogar dig svärta

med berått mod

 

jag tillfogar dig liturgi

så gott det går

 

jag tillfogar dig vetskap

genom falska nyheter

 

jag tillfogar dig knappsatser

utan tanke på hieroglyferna

 

jag tillfogar dig billigt vin

spiller fram en färgton

 

jag tillfogar dig bekännelser

med likadant innehåll som lögnerna

 

jag tillfogar dig romantiska strofer

inbundna mellan pärmars makt

 

jag tillfogar dig välstånd

genom förlag ISBN-kod och bokstånd

 

jag tillfogar dig olyckliga sentenser

utgivna på print on demens 

 

så ... in i det sista

jag tillfogar dig mitt testamente

ett vitt arkiv med lösryckta rader

ur ett materiellt liv som

tilkfogade tillgång till ett bibliotek

 

nu sitter du på en trave böcker

insyltad genom tillfogad sorg

du inser det tillfogade livets mening

tillfogar arkets vita mening

 

tillfogandet av text 

tillfogar ett slags insikt

som tillfogar livet sitt livsbevis

 




Fri vers (Fri form) av Solstrale VIP
Läst 270 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2020-04-18 19:50



Bookmark and Share


    Lena Staaf VIP
Jag tyckte mycket om den här dikten för att den är så mångbottnad. Orden och tankarna som man "tillfogar" den andre ( de andra), och så allt det som finns tryckt och bevarat och kanske stelnat mellan pärmar.
2020-04-19

  KattenKin VIP
Oj, det här var knepig att få grepp om, men den var läcker, myrorna i huvudet ber att få återkomma imorgon. Sängdags känner jag. ;)
2020-04-19
  > Nästa text
< Föregående

Solstrale
Solstrale VIP