Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Solstrale medfotograf Mr_Solstråle, fotat med mobil iPhone 6s


KROKUS POKUS

krokus

böj oss

kroka i oss

oh du krokus

bänd våra sinnen

mjukgjör våra hjärtan

fördriv all den smärtan

som att vänta vår i oss sår

den kalla vindens pinande frost

skalden som väcks att dig beklaga

finner den kröktes rygg vara till nytta

känslorna bliver ju som förbytta

när ögonen återser blomster

minns den tid som flytt

fågeln där i sitt näste

månen i sitt fäste

smuts är väck

intet fläck

krokus

pokus

 




Fri vers (Modernistisk dikt) av Solstrale VIP
Läst 275 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2020-04-20 11:15



Bookmark and Share


    Lena Staaf VIP
Fin dikt om blomsterglädje! Den grafiska formen förhöjer dikten ytterligare.
2020-04-20

  DavidM VIP
Härlig konstruktion och melodi, krokusen denna tidiga gäst i jordmånen.
2020-04-20

  Flicis VIP
Wow

sicken känsla i konstnärandet med orden.
2020-04-20

  bibbi ahrnstedt
Tack så fint poesi, blir glad!
2020-04-20

  ULJO
Fin blomma
2020-04-20
  > Nästa text
< Föregående

Solstrale
Solstrale VIP