Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vad är det vi vill?



O, människa
som vill att jorden
ska behålla
sin sista stora lunga
som vill att indianerna
ska få behålla sitt Amazonas!

O, människa
som vet
att din egen hälsa beror
av jorden och dess tillstånd
varför låta några bedriva rovdrift
på natur och djur?

Varför köpa hotade träslag?
Lyssna till trädens klagan
se dem sända nya skott av liv
på trots av all!

Hur har vi skapat en civilisation
med det fundamentala felet
att man kan köpa sig rätt
att förstöra liv?

Lyssna till indianerna
i sång och dans
hör deras kamp
se deras strid!










Fri vers (Fri form) av Blomma-Stjärna VIP
Läst 421 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2020-05-24 19:00



Bookmark and Share


  lila fjäderblomman VIP
Så viktiga rader-ett nödrop till mänskligheten, dess girighet och rovlystnad.
2020-05-27

  Respons VIP
Viktiga rader. Bevara jordens lungor.
2020-05-27

    Elisabeth Nilsson VIP
I spännande rytm av trummor flyter din vackra och inkännande dikt fram! Vi måste värna liv och natur!
2020-05-25

  Marita Ohlquist VIP
En bra och tankeväckande text!

Vi bär framtiden i våra händer
till kommande generationer
måste hållas varsamt.
2020-05-25

  Kungskobran VIP
Hellre kött från pampas än foderkött
2020-05-24

    Lena Staaf VIP
Fint skrivet med rytm nästan som en uråldrig regndans
Vi borde inte äta importerat kött heller. De skövlar regnskogen för att kunna bedriva boskapsskötsel där
2020-05-24
  > Nästa text
< Föregående

Blomma-Stjärna
Blomma-Stjärna VIP