Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


teckning: Solstrale…. se till" ... Min yngsta dotter tar studentexamen imorgon fredag 5/6-2020


FÖRBEREDER STUDENTFIRANDE

 

pågående skapande timmar

mynnar ut i skärsår och oro

hur ska jag allting hinna

men glädjen i mig lyser en strimma

 

jag tar mig för pannan då och då

med glädje i stegen når jag fram

allt kommer bli klart det ordnar sig

distanseringsplanen är upprättad

 

imorgon är dagen D då ska vi alla vara med

yngst av fyra barn blir hon sist utexaminerad

körkort, bil, hus och slutbetyg ja nu har hon allt

pojkvän och vänner och en stor kärleksfull familj

 

livet ska ljusna och solen skina på hennes stig

allt ska falla henne i smaken i lätthetens magi

vi ska ses allt mer sällan och en dag, kanske...

kommer hon på ett flyktigt besök till sin mamma

 

nu är lyckan gjord för en mor som kämpat

som fostrat fyra barn till självständigheten

glädjen är total och hjärtat slår för barnen

barnbarnen de sju som står på tur att nå målen

 

inget kan göra en mor lyckligare än ens barns lycka!

 




Bunden vers (Annat versmått) av Solstrale VIP
Läst 638 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2020-06-04 15:57



Bookmark and Share


    Lena Staaf VIP
Barnen - de som man ständigt tänker på oroas för och gläds med.
2020-06-04

  Marita Ohlquist VIP
"inget kan göra en mor lyckligare än ens barns lycka!"
Underbart avslut på texten.
2020-06-04
  > Nästa text
< Föregående

Solstrale
Solstrale VIP