Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Smeksam sol


undrar framför
den vita skärmen
med tangentbord
väntar -

och minns den gråvita hägern
vid dammen
lyfta på långa vingar
då jag sakta närmar mig

i gräs med smultronblad
maskrosblad och oregano
satte jag mig ned
med mitt matpaket

äter böngryta med brödkrutonger
ser en vit fjäril fladdra
över långa bruna kaveldun
och känner solen smeka mitt ansikte




Fri vers (Fri form) av Blomma-Stjärna VIP
Läst 206 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2020-08-24 14:24



Bookmark and Share


    Elisabeth Nilsson VIP
I lugnt tempo flyter natur och människa samman i en rofylld stund.
2020-08-25

  Marita Ohlquist VIP
Fin text som förmedlar lugn och harmoni i i solens smekande värme!
2020-08-24

  Kajan VIP
Tycker om diktens början, och sedan löper den vidare som av hågkomster driven; en minnesflod.
2020-08-24

    Lena Staaf VIP
Vackert, meditativt!
Den varma och mjuka sensommarsolen är något av det härligaste som finns.
2020-08-24
  > Nästa text
< Föregående

Blomma-Stjärna
Blomma-Stjärna VIP