Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Solstrale


KNAPPA SOLCHANSER

 

mörker...

 

mörkret... seder och bruk... invanda mönster... trångsynthetens kramtröja... microchipets minne när det är slut... knappa solchanser... ont om glöd... inget plån... tom i bollen... glömskans linda... lögner och svek... sanningsglidande bortförklaringars rutchbana... inställt sommarlov... listan kan göras lång på metaforer över  knappa solchanser...

viskar med små bokstäver... RYTER MED VERSALER... fjäskar med utropstecken!!!... övertydligt gör med sittuationstecken... lägger fram inom parentes... men ändå ingen tycks förstå... solen är på väg att svalna... hon går mot mörker... solstrålen är bara en reflektion mellan speglar... ska de förstå snart?... tänker hon... en dag kanske de förstår... slentrianmässandet och vardagstrallandet... nej hon ägnar sig inte åt det... hon söker sina sista krafter... solchanserna börjar knappa in... inte många kvar nu... lysningen har gått ut... det blir inget av med att fånga en sista glimt... lyskraften börjar dana... de har för vana att ta henne för given...

svaga aningar "tystnad råder"... stöldbegärlig, begärlig, begravlig och bedrägligt de summerar henne... läst mig? ... har de? ... profilerat gärningsmannens tillvägagångssätt... mönstrat in vittnesmålen i förtryckta agendor... ringa brott... ringa brott... det ekar i hennes huvud... ring! brott... ett brott, RING! ... ringbrott... sanningen kommer inte gifta sig med rättsväsendets representanter... de är trötta nu... på ringa brott orkar de inte chansa... ger ingen gradstegring i tjänsten... avvaktar tills de där tre veckorna närmar sig sitt slut... vanmakt vet de inget om... de ringa brottet klaras aldrig upp... klart som korvspad att det inte gör... det beror på att om man inget gör under tre veckor då kommer inget nytt fram...

tystnadens omslutande tårfloder... regnkläder hjälper bara utanpå... hur ska man galonisera insidor redan översvämmade av tårfloder... skriker högst och kräver stöd... solchanserna är snart nollade... mörker...

 

bara mörker...

 

 




Fri vers (Prosapoesi) av Solstrale VIP
Läst 249 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2020-11-06 15:14



Bookmark and Share


  Anya VIP
Starkt om ovisshet.... tänker jag. När slocknar solen? Känner med diktarjaget.
2020-11-07

  Hon kallar sig poet VIP
"Regnkläder hjälper bara utanpå" - stark text....men....också ett snyggt konstverk är den egen? Så fall wow!
2020-11-06

    Lena Staaf VIP
Vissa dagar ser det ut så här. Vi stöttar!
2020-11-06

  Koloristen
Solen är oövervinnlig.
2020-11-06
  > Nästa text
< Föregående

Solstrale
Solstrale VIP