Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Solstrale…


ROSOR LÖVHÖGAR OCH TYSTA VARDAGSRUMSGOLV

 

bladens intensiva kulörer lyser nu

Fredsrosen skimrar en sista minut

 

lövens cirkuskonster vimlar i gräset där

fastnar på rosens taggar likt paraplyn

 

rosenbladen singlar sakta ned i lövhögen

pyntar i rött högens topp likt en julgran...

 

mörkret fyller dagarnas rymd idag

universum vardagsrummets golv är

där stjärnans ljus representerar jaget

 

rosen står i en vas och glänser i all sin prakt

tankarna går till dem som saknar sin ros i livet 

 

tysta vardagsrumsgolv bevarar ljud av deras steg

 

 




Fri vers (Prosapoesi) av Solstrale VIP
Läst 255 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2020-11-17 09:20



Bookmark and Share


  Nanna X
rosenpyntade skulle det förstås stå
2020-11-17

  Nanna X
Gillar särskilt bilden med den rosenpynkade lövhögen - naturens egen julgran!
2020-11-17

    Lena Staaf VIP
Rosor, juveler bland blommor, kärlekens blomma.
Vackert skaldat!
2020-11-17
  > Nästa text
< Föregående

Solstrale
Solstrale VIP