Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Solstrale


KRANS AV LINGONRIS GER HOPP OM LJUS

 

i fjärran finner steg vägen fram

dem tågar mot mörkrets makter

beslutsamma gemensamt i trupp

 

plötsligt stannar de alla upp...

de ser och känner sig höra till

... ... ... 

 

svagt viskar vinden mot träden 

suset mjukt stilla sjunger rofyllt 

frostnupna lingon faller i mossa

 

de gröna bladens kupade händer

håller framtiden med förväntan...

lingonriset skaldar om Vintergatan 

 

stjärnor små på himlen blå låt oss få

vi lider se vi be om ljus i mörka tider

Oh du måne i Lucia fyll glögg i stopen

 

 




Fri vers (Fri form) av Solstrale VIP
Läst 164 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2020-11-24 07:03



Bookmark and Share


  AiA Maria den fria


Tack för ljuset DU sprider i alla former till alla o envar!

<3<3<3
2020-11-24

  Maria Sundelin VIP
Julen är en hoppets tid
Kramar
2020-11-24

    Lena Staaf VIP
Längtan efter lucialjuset...
2020-11-24
  > Nästa text
< Föregående

Solstrale
Solstrale VIP