Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Solstrale… "alla känslor spelar ikväll" titta in i teckningens detaljer...


BAKOM MASKEN

 

vem

kunna känna sig stolt

den inre hemligheten

den som vilar eller som

med en mask göms undan

för alltid nedtystade rop

 

du

skulle det kunna vara inuti

bakom maskens draperade

anletsdrags ihopdragna liv

andens villkorslösa vanmakt

 

jag

skyddslöst emottager ditt vara

besinningslöst masken skriker

ler hånfullt med bred tandrad 

hånskrattar bakom ryggen min

 

vi

emottager falsariets inre dramatiker

osammanhängande salvors kaskader

regisören regisserar marionetterna...

vidskepelse skepsism sarkasm består

intrycket smälter som smör i solsken

 

psyche

melonernas flykt från sina verkligheter...

ser kärnor utspottas behändigt tillåtande 

rätt ut över golvtiljornas utsirade patina

som om det inte bekom någon någonting

 

amfi

med svävande smeksamhet dras ridån ned

landar i bröstet på självupptagenhetens nåd

bakom masken bekommer det inte någon nu

de som lider är dem som ingen vill se är vilse...

 

sensus

den gång alla känslor får spela

den dag då livet vill besparas

från förnekelsemekanismens

outhärdligaste konsekvenser

 

carpe diem

då livet kan återgå 

för att återvända till

sitt innerstas vara

utan påbud eller hot

 




Fri vers (Prosapoesi) av Solstrale VIP
Läst 207 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2020-12-28 11:26



Bookmark and Share


  BenGust VIP
Att kunna vara och utveckla sitt naturliga väsen utan påbud
eller förebråelser är i sig en befrielse.

2020-12-28

  Kajan VIP
Oceandjup poesi, som behöver tid och eftertanke.
2020-12-28

  Ewa-Britt Nilson VIP
Allt hänger ihop
även om man tror
att man fått till
ett helt eget scoop
det behövs bara ett
enda tillrop för att
vackla, om det tänds
upp en fackla man vet
bara ett, åt nå´t håll
måste man nu tackla...
2020-12-28

  Sparvögat VIP
I livets drama det ingen kan se hindrar och skuggar det själen kan ge...
Tack för din vishet än en gång!
2020-12-28

  AiA Maria den fria

Tack för upplyst o upplyftande!

Ser skapelsens vardande
Skalar av-når själens essensens
I ande-tag ljuset berikar o befriar

Tack!



2020-12-28

  Maria Sundelin VIP
Masken som både skyddar, gömmer och ibland även döljer saker som borde lyftas fram
2020-12-28
  > Nästa text
< Föregående

Solstrale
Solstrale VIP