Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Solstrale...


C O V I D S "OSYNLIGA KÄNSLOR I FÄRG del III"

 

i blått skulpteras vågen

i rött flyter flodens vatten

i grönt svajar gräset i vinden

i gult faller lövet ned på marken

i orange färgas himlens alla moln

i vitt flyger gässen mot horisonten

i svart tecknas flockarna av koltrast 

i smaragdgrönt glimrar ädelstenen

i cerise lyser vågskummet i aftonsolen

i brunt stiger röken ur skorstenens pipa

 

i mig formas färglösa osynliga känslor

c eris

o range

v iolett

i ndigo

d jupblå

 

i färg åt känslan av hopplösheten vi går

ingen önskar ännu ett covidår 

vi går i konsekvensernas spår

avståndet vi ännu hålla får

 




Fri vers (Prosapoesi) av Solstrale VIP
Läst 220 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2021-10-17 08:54



Bookmark and Share


  Blomma-Stjärna VIP
kloka ord om covid - så fint i poetisk form - färgskön glädjefylld bild!
2021-10-17

    Lena Staaf VIP
Vackert skrivet om covid som håller oss ifrån varandra.
2021-10-17

  Jeflea Norma, Diana. VIP
Känslor på staffli kallas också poesi!
jag ger markering det är ett så attraktiva ord för författare och konst. Tack Eva för kreativitet, du EVA alltid är meningen att dela tråden i fyra för skapande och uppkomst.
2021-10-17
  > Nästa text
< Föregående

Solstrale
Solstrale VIP