Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Solstrale…


OSYNLIGA KÄNSLOR I FÄRG II

 

i blått skulpteras vågen

i rött flyter flodens vatten

i grönt svajar gräset i vinden

i gult faller lövet ned på marken

i orange färgas himlens alla moln

i vitt flyger gässen mot horisonten

i svart tecknas flockarna av koltrast 

i smaragdgrönt glimrar ädelstenen

i cerise lyser vågskummet i aftonsolen

i brunt stiger röken ur skorstenens pipa

 

i mig formas färglösa osynliga känslor

 

c eris

o range

v violett

i ngen färg

d agen färglös

 

ger färg åt känslan av hopplösheten vi går mot

 




Fri vers (Prosapoesi) av Solstrale VIP
Läst 149 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2021-01-04 21:20



Bookmark and Share


  Bodingen VIP
Den versen gav en målande bild av det grå dagsläget.
2021-01-08

    Lena Staaf VIP
Fint skrivet med en konstnärs blick! Jag tänker ofta hur mycket lättare det skulle vara om coronaviruset hade färg så man kunde hålla sig undan när man såg det.
2021-01-05

  Maria Sundelin VIP
Full av färgglädje
2021-01-05

  BenGust VIP
Vindens vattenvåg
alla moln på marken
mot horisonten
en koltrast
osynliga känslors ädelsten
glänser bak röken
i aftonsolen

2021-01-05
  > Nästa text
< Föregående

Solstrale
Solstrale VIP