Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Solstrale… Stöpa tenn i vatten ett sätt att spå framtiden...


SMÄLTER TENN STÖPER HOPP

 

tenn smälter ned

rinner livet brinner

 

på driv i den rostiga

vattenfyllda plåthinken

det smälta tennet flyter ut

stöper hoppet i stoden

 

solen smälter livet

rinner livet brinner

 

skrider stoden sedan 

ståtligt stretande emot

solskenets corona skuggar

stoden går i ljusets mantel

 

skuggan faller mantlar 

rinner livet brinner

 

 




Fri vers (Prosapoesi) av Solstrale VIP
Läst 241 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2021-01-10 09:48



Bookmark and Share


  Blomma-Stjärna VIP
du skapar magi
och inger hopp

du inspirerar

"ståtligt stretande emot"

"i ljusets mantel!

- tack!
2021-01-10

  BenGust VIP
Hoppfull text där skuggorna inte tillåts dominera. Rytmiskt och melodiskt med samma begynnelsebokstav. Härligt med tenngrejor.
2021-01-10

    Lena Staaf VIP
Vad är det som formar våra liv? Vad kan vi påverka själva av våra val och vad är en följd av våra föräldrars fostran och omvärldens påverkan?
Intressant text att fundera omkring.
2021-01-10

  Lars Thorelli VIP
Den glödande kärleken till livet kan efterhand forma sin själ i slumpmässiga figurer, tänker mycket på barndomens tennsoldater som alla stöptes i samma form. Suggestiv text som gillas.
2021-01-10

  Nanna X
Fina rim. Önskar dig goda bilder i hinkens klumpar för det nya året.
2021-01-10
  > Nästa text
< Föregående

Solstrale
Solstrale VIP