Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Solstrale… Snökaos eller smider snön ränker för den som inte tänker?


SNÖN SMIDER SINA RÄNKER

 

för den som inte tänker

snön smider sina ränker

under snötäcket halfläck blänker

far på ända så det stänker

 

för den som inte tänker

snön smider sina ränker

ingen rast eller ro där skänker

ploga vid nyfallen eller töglopp

så slipper vi skada vår kropp

 

för den som inte tänker

snön smider sina ränker

halkbekämpningen i all ära

men töar det salt och sten dära

får en att halka på de me å sätta en pära

 

för den som inte tänker 

snön smider sina ränker

salt och grus på is far å sta

det är ju inte alls så bra

halkskyddet åt fanders bara dra

 

det gäller att greppa ansvar du ha

du som ska ut och köra en da

om du gå broddar ska du på dig ta

för se snö faller ned tillika folk

anlita då kanske en snötolk

 

ja för den som inte tänker

smider snön sina ränker

 

 




Fri vers (Prosapoesi) av Solstrale VIP
Läst 271 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2021-01-13 15:41



Bookmark and Share


  AiA Maria den fria

Ett steg i taget o det viktigaste först...så tänker jag

”Snötolka” -kul:)

Tack!
2021-01-14

    Lena Staaf VIP
Nej snön är oskyldig, den bara faller, det är dess uppgift. Sedan är det vi som får förhålla oss. Lite kul text med dialektinslag!
2021-01-13

  Blomma-Stjärna VIP
- medvetenhet i varje steg - varning för halka -
2021-01-13
  > Nästa text
< Föregående

Solstrale
Solstrale VIP