Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

I en doft av vanilj

Det regnar så välsignat skönt...

Brödbaket gör sitt till
för mysigheten idag
som sväller ut i välbehag
när jag smyger ut
och plockar in
en bukett
vit väldoft -
fyra snödroppar
att sätta i glasvas

Både mannen och jag
dammar och torkar
sorterar och slänger
pysslar runt och lagar
och tar om hand
och gör fint
i utvalda små vrår

Jag väljer mig
till drottning för mitt hem
och hennar mitt hår, badar
klär och smyckar mig
så fint

ja, så här kan vi ha det
som pensionärer
tänk att jag en gång
var rädd för
att åldras
när det egentligen ger tid
att samla ihop lösa trådar
och även klippa av
eller knyta ihop
kanske fläta in
i dagens siesta
för oss passionärer

!





Fri vers (Fri form) av Blomma-Stjärna VIP
Läst 212 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2021-03-15 14:50



Bookmark and Share


  Anya VIP
Som alltid så mycket livsglädje i dina ord. Jag blir lugn när jag läser. Du förmedlar genom skärmen till mitt hjärta. Tack för att jag får läsa.
2021-03-19

  lila fjäderblomman VIP
Att vara närvarande i det lilla är det stora! Då blir man rik på riktigt! Tack!
2021-03-19

    Lena Söderkvist VIP
Fler borde tänka som du. Tack för att du delar med dig.
2021-03-18

  Kungskobran VIP
Pensionärslivet är underbart, äntligen tid att s k r i v a......
2021-03-16

  Rise Little One
Bättre än så finns inte!!! Varför är det så svårt att njuta av nuet? Att ha många omöjliga förväntningar är nog boven till det hela. Din fina text visar den sanna vägen till lycka. Tack vännen!
2021-03-16

    Elisabeth Nilsson VIP
Härligt och upplyftande diktat om att leva som passionär:)
2021-03-15

    Lena Staaf VIP
Att vara pensionär kan verkligen vara helt underbart om man tillåter sig att känna det. Tiden, lugnet...
2021-03-15

  ULJO
Det är väl så att tryggheten i att bli äldre inte alls är skrämmande. Tvärtom.
2021-03-15

  Marita Ohlquist VIP
En underbar text om vardagsglädje i kärlekens och pensionens tid!
2021-03-15
  > Nästa text
< Föregående

Blomma-Stjärna
Blomma-Stjärna VIP