Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Trött så in i själen

Jag är trött

besviken

lurad

känner mig dum och lättlurad

Min vilja att hjälpa

Mitt behov att ställa upp

Mitt behov av att duga och känna mig behövd

Allt detta har varit och är min stora svaghet och sorg

Jag är trött

så trött i min själ

trött i mitt hjärta

trött på lögner

trött på manipulation

trött på tomma löften

trött att ses som en bankomat

trött på besvikelse

När verkligheten och insikten slår som en slägga rätt över huvudet

när det inte går att blunda för sanning

när man måste vakna upp och se

när man inser hur naiv man är

när man inser att man fortfarande inte har lärt sig ens det viktigaste

att kunna säga NEJ

att kunna säga att jag vill tänka på saken

att vara dömd att upprepa mina misstag

så trött

på så mycket

ja jag är fan trött ända in i själen




Fri vers (Fri form) av Nikolai Jungsin VIP
Läst 283 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2021-08-07 13:47



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Så träffande du beskriver känslan!
2021-08-07

  KYREUS of Sweden
Livsöde,
som livsödslighet.
2021-08-07

  Jan Widströmer VIP
Godhet kan ibland till förväxling likna det du beskriver, och de mindre goda tar tillfället i akt till utnyttjande och lurendrejeri, alltför vanligt i vårt moderna, amoraliska samhälle. Men godheten är ett absolut värde ändå, som måste förfäktas. Och värjspetsen mot det/de onda.
2021-08-07

  Larz Gustafsson VIP
Man blir bara utnyttjad, som min gamle vän Lennart ofta sade.
2021-08-07
  > Nästa text
< Föregående

Nikolai Jungsin
Nikolai Jungsin VIP