Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Solstrale... När vikten ligger på foten vid roten vet man säkert hur allt hänger ihop, inget går till skroten och då vet man att cirkulär ekonomin äntligen är ett faktum, kretsloppet fungerar...


Höst vid vinterns horisont

 

SAMTAL MELLAN TVÅ TRÄD

  

stela trötta vindpinade stammar

ett par i nattens storm anammar

svartblåa siluetter mot månsken

i blålila nattskymning lyser gren

 

konversationens avstånds missmod

mittpunktens öppenhet som förstod

skådar dimhöljt ljus i gryningstimma

mellan stammarna silande solstrimma

 

visorna skrivs där de sjungs viskande

vinden i kronan tvåstämmigt piskande

harmonisk drömskt minnet av grönska

vad en sol kan ge faller helt i glömska

 

kvar står stammarna i sin vinterträda

höststormen trädkronorna tycks städa

förbrukade löv i strömen faller så strid

tänk vad himlen just då tycks vara vid

 

 

 




Bunden vers (Rim) av Solstrale VIP
Läst 375 gånger och applåderad av 17 personer
Publicerad 2021-11-01 10:37



Bookmark and Share


  Eva Langrath VIP
Fin dikt med de samtalande träden som också skulle kunna vara samtalande människor.
2021-11-03

  Kajan VIP
En fantastisk text, jag kan uppleva dikten som en metafor också, om människan/människor.
2021-11-02

  BenGust VIP
Diskret samtal mellan träd.
Måste vara på hög nivå.
Visa visor vida klingar.
Bokmärkes.

2021-11-01

  Koloristen
fin ton i text o bild.
2021-11-01

    Lena Staaf VIP
Skönt att träden har varandra!
2021-11-01

  Susen VIP
Trädens kommunikation i höstens tid. Fint skildrat
2021-11-01

  Öknens Ros VIP
En mycket fin och målande bild av hösten.
2021-11-01

  Blomma-Stjärna VIP
åh, en höstdikt som känns som både hemsk i sin kala kyla och renande - ja, nödvändig
mycket vacker med bild därtill - tackar att jag får betrakta och läsa!
2021-11-01

  Sparvögat VIP
Så vackert, träden som viskar om minnets grönska, bidar sin tid till våren de önska…
2021-11-01

  ULJO
Självklart måste naturen kunna kommunicera. Synd att vi inte förstår. Eller vill förstå.
2021-11-01

  Marita Ohlquist VIP
Bra skrivet om naturen och dess kretslopp!
2021-11-01
  > Nästa text
< Föregående

Solstrale
Solstrale VIP