Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
jajja, nattliga funderingar...


Politik, religion och skitiga stövelavtryck...

 

Så, jag fega stackare

röstar knappt eller inte alls

vill inte befatta mig med biblar eller psalmsång

 

[sticker huvudet i sanden

drar upp täcket

för att slippa]

 

jag som blir rädd när människor fanatiskt mässar

skänker allt till högre makter

förlitar sig på någon som de kallar Gud fader

han som skall bota allt

skänka liv

frälsa ifrån ondo

 

...

 

men

glömde han inte världens alla gatubarn

de som gråter på tidningsbilderna

tillät han inte bomberna falla

och Aids

Ebola

tsunamikatastroferna vars offerskörd är ofattbar

jordbävningarna

de som skakat sönder både liv och själar

 

hur hänger allt samman?

 

jag som knappt röstar

allt verkar vara ocker hur som helst

och Hitler var en övertygande politiker

vars stövelsteg

tungt trampar historien idag




Övriga genrer av Ensamma mamman
Läst 352 gånger
Publicerad 2006-07-29 04:45



Bookmark and Share


  Rippe
Bra!!! Det behövs politisk poesi som inte bara viftar med plakaten som min egen:)
2006-09-15

  volatile
gillar den här skitmycket. förmodligen för att jag har såna funderingar. det är så jäävla skrämmande.
2006-08-03

  Isla Estrecho
Jo du Lonely Mum, det är ju inga lätta "vadskajagätatillfrukostimorgon?" funderingar som du sitter och klurar på så här på småtimmarna. Jag är inte kristen men inte heller ateist. Jag tycker religion är ganska fascinerande. Slutklämmen där är ju tyvärr sann. I Sollentuna kan TVÅ högerextrema partier komma att få in en fot i politiken. Brrr.
Jag tycker om ditt sätt att skriva.
2006-07-29
  > Nästa text
< Föregående

Ensamma mamman
Ensamma mamman