Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Solstrale...


aska och sot - aska och sot

 

snygg söt vacker fin bedårande levande

 

livfull går genom livet kreativ stark till freds

 

krossas mals ned förintas glöms flyger iväg

 

aska och sot aska och sot aska och sot däremot

ingår i var liten del av skapelseprocessen 

det har jag ingenting alls emot

 

jag ska bara möta motgång

en kvinna vad är jag värd

aska och sot sedd vid härd

jag känner mig bara tärd

 

petar in en kil mellan trasig och hel

öppnar upp mig i den låga takhöjden

reser mig i min fulla längd för egen del

 

skapar mig formar mig skulpterar mig ur intet ut

vad gavs jag för val genom livets alla kval

fantasin kreativiteten i mig inte alls skral

men när någon rycker livet ur en tar en slut

men - allvarligt hur många visar en vägen?

gör du? eller leder du mig genom helvetets portal,

tillbaka till livet utan hot och fruktan förvägen

 

har någon ens skrivit en handlingsplan

för att möta en trasig själ utan egen stig

men det är som om alla är så van

att jag alltid klarar mig

 

föddes ju till kvinna - anamma

nu tar jag mig bara för panna

 

 




Fri vers (Prosapoesi) av Solstrale VIP
Läst 285 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2021-11-10 12:16



Bookmark and Share


  Blomma-Stjärna VIP
Du beskriver så bra- ordfyndigt - en orättvisa - en skymf - en kamp att ta sig upp på egen hand trots all hjälp som finns i andra fall än kross-våld mot kvinna....
och f-n anamma om du inte trollar fram ur ditt inre ett mönster för helhet - kreativitet - Kram!
2021-11-12

  Bibbi VIP
Starkt berörande.
2021-11-11

  AiA Maria den fria


Tänkvärd ord som väger tungt!


”det är som om alla är så van

att jag alltid klarar mig”


En fälla lätta att falla i.

<3<3<3
2021-11-11

  Eva Langrath VIP
Tänkvärda ord.
2021-11-10

  ULJO
Berörande och tänkvärda ord.Mycket bra.
2021-11-10

  Niliboy
Du är inte ensam som tar sig för pannan när kreativiteten uteblir. Men dikten är minst sagt kreativ!
2021-11-10
  > Nästa text
< Föregående

Solstrale
Solstrale VIP