Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Dag - kväll - natt

Dagen har gått
en helt vanlig underbar dag
regnig, kall och grå

tacksam för min promenad
har kollat löv
i alla de stadier av förruttnelse

Kvällen har gått
en helt vanlig underbar kväll
i inomhusvärme

Jag har klippt ut och klistrat in
lagt bild till bild
målat färg och glitter till

Bilden, inramad i pappersram
skickar jag till Prag
till son, svärdotter och 3 små barn

går en plocka upp runda
diskar några bestick och koppar
lägger av mig mina dagkläder

tacksam för min dag
god mat, gott prat
ett par goda skratt

har just skrivit nån slags dikt
och det är redan natt
dags att krypa ned i sängen!




Fri vers (Fri form) av Blomma-Stjärna VIP
Läst 185 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2021-11-17 23:44



Bookmark and Share


  Bengt H VIP
Låter bra att sammanfatta och kunna lägga dagen bakom sig bara så där. Det skulle jag också vilja kunna.
2021-11-20

    Lena Söderkvist VIP
Denna trevliga vardag. Dikten andas harmoni.
2021-11-19

  Solstrale VIP
Dessa rader med distinkta nedtecknade sysslor, dagsvers med ett mått av recykling och vidarebefordran av dylika upplevelser. Vackert så!
2021-11-18

  Kungskobran VIP
Dagarna kommer
dagarna går
år efter år
det syns på
mitt allt gråare hår
2021-11-18

  AiA Maria den fria
Varje steg här
andas tacksamhet

I mig känner jag
påminnelsen
om att

”det är i det lilla det absolut stora finns”. Tack!


Tack för att du delar!

<3<3<3
2021-11-18

  ULJO
Låter som en underbart kreativ dag. Gott att kunna lägga bakom sig.
2021-11-18
  > Nästa text
< Föregående

Blomma-Stjärna
Blomma-Stjärna VIP