Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

dagen efter Lucia

30minuter innan midnatt
dagen efter Lucia
som jag inte såg i den reella verkligheten
men på en väninnas videoinspelning
tänker jag på hur mycket i mitt liv
som består av virtuell verklighet...

till och med efter min död
kan jag vara på Facebook
som Majvi, som jag skrev Grattis
på födelsedagen till
fastän hon dött på hospis
för flera veckor sedan...

och alla filmer, alla filmstjärnor
sångare och dansare
som jag njuter av
fastän de inte finns mer
eller inte finns just så
som jag ser dem nu...

knappt tio minuter har gått
sedan jag skrev de första orden här
och min fria form dikt är klar!






Fri vers (Fri form) av Blomma-Stjärna VIP
Läst 155 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2021-12-14 23:39



Bookmark and Share


    Lena Söderkvist VIP
Eftertänksamt, om egentliga självklarheter. Vi lever så länge vi andas, det är bara ett fåtal av oss som lever längre än så. Och tiderna byter skoningslöst ut aktörerna så att vi som är kvar skall veta vart det bär hän.
2021-12-16

  Anya VIP
Tänk att något som är så levande på film kan vara dött? Sannerligen komplext. Du skriver, som alltid, så fint.
2021-12-16

  Solstrale VIP
Ja visst är det magnifikt! Otroligt hisnande tanke!
2021-12-15

  AiA Maria den fria

Underbart
du delar
berikar
tänkvärt
kännbart

Reflekterar

Det kan hända
att nätet släcks ner...

Tack!
2021-12-15

    Lena Staaf VIP
Filosofisk fundering på lucianatten. Vill vi finnas kvar? Vill vi att andra ska finnas kvar? Kanske minnen är vackrare än bilder och ljudupptagningar. Men jag ska be barnen att avsluta mitt FB-konto när jag dör.
2021-12-15

  Marita Ohlquist VIP
Bra skrivet om att vi kan återuppleva det förgångna genom teknikens magi.
2021-12-15

  Bengt H VIP
Vill man bli ihågkommen eller bortglömd? Intressant fråga. Jag har inget svar.
2021-12-15

  Kungskobran VIP
Det går ej att ta bort
allt jag skrivit och gjort
blir kvar
i alla eviga dar
men vad gör de
det finns ändå
inget intressant att se
2021-12-15

  ULJO
Allt sparas i etern i evighet för allmän beskådan
2021-12-15
  > Nästa text
< Föregående

Blomma-Stjärna
Blomma-Stjärna VIP