Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Skaka hand

Ibland blir vi omskakade mitt i vardagslunken
skakade i vårt innersta
av lidandet och dess följder

inte minst det vindlande hoppet
orsakar svindel i hjärnan
och svider ibland i hjärtat

hoppet kan kosta mer
än man vill satsa
och är man till åren kommen
känns det förnedrande
att rucka på principer och ideal
och ändå måste man

aj,aj gamla känsloknutar
i hoppets dans
men skaka du
skaka hand
och finn rytm
och mening

om lidande och hopp står dig lika nära
som ditt hjärta bankar och slår
inte kan du vägra
räcka ut din hand!




Fri vers (Fri form) av Blomma-Stjärna VIP
Läst 177 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2022-01-12 01:13



Bookmark and Share


    Lena Söderkvist VIP
Oh så bra! Den här nuddar vid mig - och vid fler, skulle jag tro. Var skall man stanna upp - det finns det inget generellt svar på. Men det är just det där med att försöka som är så viktigt, skäl nog att lyckas. Då kommer lugnet tillbaka. Vad var det som var så svårt - tja...
2022-01-13

  Bengt H VIP
Hoppas att texten kan ge mig lite mod.
2022-01-13

  Solstrale VIP
Denna fick mig att tänka på de konsekvenser det får att fuska med att hålla avstånd... Och att vara noga med att ta hand om sig och de sina... Reflektionerna kring ordvalet är att dessa du brukat för att täta ihop, liksom försegla detta verk med hjälp av, är just vad som gör, och kommer att göra din text universell och tidlös! Bra jobbat!
2022-01-12

    Lena Staaf VIP
Fint skrivet om att räcka ut handen till andra, både för att ge hjälp och be om hjälp.
2022-01-12

  Marita Ohlquist VIP
Fint skrivet om att räcka ut handen till livet som är.
2022-01-12

  Kungskobran VIP
Man får inte vara handfallen
2022-01-12

  ULJO
Vem vill inte skaka hand?
2022-01-12
  > Nästa text
< Föregående

Blomma-Stjärna
Blomma-Stjärna VIP