Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

... att man inte är en som älskar

 

 

 

Vad tar man sig till

när sanningen gått upp för en

att man inte är en som älskar

 

 

utan endast en som bara behöver bekräftelse

 

 

att allt går ut på att bli sedd och hyllad

att man duger

 

 

att man kan

nästan döda

en annans själ

för att få närhet

 

 

Vad tar man sig till

när man kämpat och slagits för sin så kallade kärlek

och endast trampat ner en annan människa i stoftet

någon som behövde trygghet

 

 

och man skadat hennes tillit ännu en gång

 

 

Finns det något sätt att gottgöra den andre?

Finns det något sätt att förlåta sig själv?

 

 

Hur blir en människa hel?

 

 

Hur blir man en som älskar

nån mer än sin grandiosa spegelbild?

 

 

Är detta ett medfött handikapp?

en defekt?

eller kan undret ske?

kanske fyrtio dagar och fyrtio nätter i öknen kunde hjälpa

 

eller att dö?

så man kan uppstå, bli född på nytt

 

 

men vem ska föda mig?

vem ska bära mig?

vem ska lida för min skull?

vem kan älska så mycket?

 

Det finns väl inget annat sätt att födas på nytt

än att någon annan måste föda mig?

vem?

inte gud, nej det tror jag inte

en människa måste det vara

 

 

inte kan man väl föda sig själv?

inte kan man väl bära på sig själv?

 

eller?

 




Fri vers av Albert
Läst 399 gånger
Publicerad 2006-08-01 16:07



Bookmark and Share


  Jojo
Ja den var stark. Fylld med känslor man inte vill ha men ändå har ibland. Jag sparar den till nästa gång jag behöver tröst...
2007-02-12

  Bissen
Du föder inte dig själv, men du står för uppfostrandet resten av ditt liv =)
2006-08-03

  MonaLisa
Tycker att du på ett väldigt bra sätt beskriver en överväldigande känsla. Jag känner så väl igen! Om du vill, kan du minnas, att du inte gjort det du gjort av ondska, utan i "god tro". Döm inte dej själv så hårt. Försök förlåta dej istället. *ger dej en kram* Du, jag är inte helt säker på att du "inte kan älska", heller. Jag tänker på mkt du skrivit, som jag tidigare läst. Dina ord säger det rakt motsatta.
2006-08-02

  Saga-Sofia
Då skriver man en dikt om det. Sen läser man dikten och tänker: så fin jag är, som är medveten om mina beteenden och försöker göra något åt dem. Sen tänker man - nästa gång när jag känner igen signalerna hos mig själv är jag kanske kanske ännu lite mer medveten och kan bromsa en millisekund tidigare än jag gjorde sist. Och så kämpar man, vidare och vidare.

Det är allt en stackars människa kan göra. Och det är fantastiskt ;-)
2006-08-01

  Helene Månsson
tror man kan det, föda sig själv, upptäcka sig själv och framför allt arbeta på att börja älska sig själv, för det är ett hårt arbete och krävs oerhört mycket av en... sedan kan man öppna sig mot omvärlden.../H
2006-08-01
  > Nästa text
< Föregående

Albert
Albert