Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Solstrale…


Gulblåa gröna tårar

 

MODERJORD SKINGRAR

GRÅTEN I VÄSENRIKET

 

vårfloder blev till tårfloder

som sköljde över landskapet

blottade inneboende krafter

 

urfolk jojkar bort tårfloder

från sprickor där det rinner 

både in och ut där fallet störta

 

droppar som tar sig uttryck

droppar de dunsta ut intryck

väsenstyrkt melodin ljuder

 

gråtens väsenrikes landskap

där insikter vandrar likt fåglar

där tranor skaldar trösterikt

 

jordmånen rymmer groende frön

hjärtat fylls till bredden av hopp

solens strålar värmer fruset hjärta

 

en våg av innerlighet och värme

grenverk fyllda av grönskande löv

åkersenapen blomstrar guldgul

 

gulblåa gröna tårar faller

urfolk sjunger fridfull jojk

glädjen spirar i skira knoppar

 

tårfloder blev till vårfloder

som sköljde över landskapet

blottade inneboende krafter

 

 

 




Fri vers (Prosapoesi) av Solstrale VIP
Läst 219 gånger
Publicerad 2022-04-01 14:59



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Solstrale
Solstrale VIP