Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Solstrale…


Höstsupp - med poetisk ingrediens


höstsupp med rotsaker underbara

potatis där i skall det också vara

söta morötter och palsternacka 

snålvattnet i gommen nu smacka

en lök så söt och vitter

ja hela sinnet det spritter

 

buljong från kyckling sjuda

vin i soppan inte för att bjuda

grädde avrundar smaken så

crem fraîches och yoghurt uppå

nybakat bröd med pastej därtill

kan inte få det bättre om jag vill

 

njut av ögonfröjd och smaker

sedan får jag av allt gott räkna haker

dubbelhaka på modet snart igen

den fattige vet hur smal den blir sen

när priser på maten där går upp

då har man bara råd med "höstsupp"

 

 

 




Bunden vers (Rim) av Solstrale VIP
Läst 165 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2022-09-27 12:12



Bookmark and Share


  Marita Ohlquist VIP
Härlig text om bra och billig mat som dessutom smakar gott.
2022-09-28

  Maria Sundelin VIP
Koka på
2022-09-28

  Respons VIP
En dikt som gör mig riktigt hungrig. Bra!
2022-09-28

  Niliboy
Härlig rätt, tillagad med finess å frugans soppor står långt efter! Bravo berättad!
2022-09-27

  Sparvögat VIP
Underbart ~ finns inget godare och nyttigare än höstsoppa…
Mums~nu blev jag hungrig av dina ord:)
2022-09-27

  Blomma-Stjärna VIP
superb - man blir glad och får aptit när man läser din text!
dessutom får du in ett tips på hur vi klarar att äta oss mätta även under ekonomisk kris - grönsaker finns nu för mellan 5-15kr kg
- som hittat för den som har frys! -
bönor är billiga
osså kan man baka därtill
2022-09-27

  Jeflea Norma, Diana. VIP
förlåt borde vara svenska kronor (skr)
2022-09-27

  Jeflea Norma, Diana. VIP
bättre höstsoppa än köttbitar som klistrats ihop och säljs till priset av en filé med över 500 svenska koranen, så kallat processat kött.
2022-09-27
  > Nästa text
< Föregående

Solstrale
Solstrale VIP