Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Solstrale…


En fjärils vinge slag mot dag

 

 

brusa du bäck se vattnet spritter
brusa vild, stark och ren i evighet
brusa tills vi nås av din rofylldhet 

 

ditt vatten fylls med syre så vitter
se den brusande bäck som föder liv
källan släcker törst med själfull giv

 

brusa lilla fors i harmoniskt glitter 
brusa som moderjords blodomlopp
syresätt vår livgivande moderkropp

 
se fjärilen på din strand där sitter
fågelns drill spelar ljuvaste harmoni
inneslutna i skapelsen förundras vi

 

betraktar jag evigheten i bäckens jag  
skådande fjärilns vinge slag mot dag

 

 

 




Bunden vers (Rim) av Solstrale VIP
Läst 116 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2022-10-17 13:40



Bookmark and Share


  Peter G VIP
Sommarvacker dikt som får mig att längta till den sommar som just fått packa ihop och lämna plats för hösten!

Väldigt fin denna!
2022-10-18

  Eva Helene VIP
Så vackert, meditativt och stärkande i min nya dag. Tack!
2022-10-18

  Sparvögat VIP
Bäckens porlande och fjärilvingens mjuka slag förnimmer jag i dina
vackra ord…
2022-10-17

  Marita Ohlquist VIP
Läser och njuter av din fina text om vår natur.
De sista raderna förmedlar lugn, ro och harmoni.
2022-10-17

  Susen VIP
En poetisk pärla brusar genom bäckens vatten.
En underbar dikt som berör mjukt liksom frärilens vingar. Förnimmer harmoni
2022-10-17
  > Nästa text
< Föregående

Solstrale
Solstrale VIP