Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Solstrale…


Perspektivet i livet att inget ta för givet


när barn tog klivet
ut i själva livet
allt blev först överdrivet
sedan kom perspektivet
att upptäcka alternativet
det att inget ta för givet
att i sig själv hitta drivet


när man upptäckt
och blivit väckt
då man ser mer
och ögon öppnas
kan man minnas
hur ens slipsten  
skall dras
men aldrig låta
slipsten dras av knas
eller ett otäckt ruttet as
för då går allt
vunnet uti kras
och du får
åter vandra
på krossat glas
och livet blir aldrig  
mer ett fint kalas
där du är bas


så när något dig skugga
och kraft och tid bara vill bugga
eller du på mållinjen tycks kugga
minns när motstånden tätt där dugga
du tycker du missat var god tugga
då ska du goda råden alltid hugga

 

de höggs i sten för våran skull
när livet runtomkring for ikull
och våra öden blev till mull
så sätt nu den goda kraften uti rull

 

 

 




Fri vers (Spoken word/Slam) av Solstrale VIP
Läst 159 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2022-10-18 11:30



Bookmark and Share


  Blomma-Stjärna VIP
fint o tänkvärt med rim o swung
2022-10-21

    Lena Staaf VIP
Rolig rimdikt med allvarlig underton.
2022-10-19

  alicja lappalainen VIP
Rap?
2022-10-18
  > Nästa text
< Föregående

Solstrale
Solstrale VIP