Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Solstrale… här skaran underlydande härskaren som är en fenomenal härksar… för härskaren till härksaren i sin tur är hat… glädjeyttringar är bannlysta… svar på min text: https://www.poeter.se/Las+Text?textId=2429419


härksarens flamma honom förråda

dikt till min text: 

Glädjeförbudet som blev ett fall för ironin

(Tillägg det är ej felstavat utan en tanke bakom
härk-saren/ härskaren ...)


av allt vackert glädje känns

det i smilgroparna spänns

men glädjeförbudet ju råda

smilbanden gick av de båda

nu är tiderna hemskt bråda

glädje över allt tycks han skåda 

en flamma en brand en låga

en glädjeyttring ja säg vem våga

av frustration där utbryter klåda

glädjeyttringen måste härksaren såga

sätta tand för tungan nu noga

hela folket nu härksaren vill plåga 

hans flamma väckte skratt och tåga

folkhopen nu härskaren vill ned ploga

de ser på honom i dumburkens låda 

härksaren utropar här ska hatet råda

flamman i direktsändning honom förråda

härksaren får göra en groda

här pudlar man inte jag förmoda

 




Bunden vers (Rim) av Solstrale VIP
Läst 153 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2022-11-04 10:42



Bookmark and Share


  Marita Ohlquist VIP
Fy för härskare med dåligt beteende
som berövar andra deras leende.
2022-11-04
  > Nästa text
< Föregående

Solstrale
Solstrale VIP