Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Solstrale… till den som trott sig vara förlorad, eller som förlorat någon och med det sig själv… en tröst till vilsna! …


bölja fram på livets stig nära finner du mig

... en dag är det dags att lämna över 


min vän...
bär mig till berget

där drömmarna bo

bär mig till berget det blå

ge mig där uppe kraften att nå

kraften att bättre må

 

bädda in mig i molnens vita ull

ta mig tillbaka för livets skull

lämna mig åter till jordens mull

lämna mig - men överge mig aldrig...

 
min vän...
jag vandrade med dig

böljade fram över livets stig

gick med dig längs vägen

i mörkret fanns jag

där hade du mig

trots känslan förlägen

 
min vän...
en gång stod jag ensam

utan en famn

en gång då jag där sökt ro

se mitt sällskap du fick ändå

 
min vän...
de stunder du gick vilse

jag gav dig kärlek hopp och tro

så att DU DIG SJÄLV en dag skulle finna

 
min vän...
du frågade längs vägen

vart du skulle gå

jag sa jag bär dig till berget det blå

där ensam DU aldrig skall bli

för ensam är man aldrig i vi

gemenskap skall du vinna

lär känna DIG och frid du skall finna

 

 




Fri vers (Prosapoesi) av Solstrale VIP
Läst 141 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2022-11-11 09:39



Bookmark and Share


  Ninananonia VIP
Så fint och sant.
För vi är alltid två?
2022-11-13

  Stisse
Trösterikt och innerligt.
2022-11-11

  Kajan VIP
En skön och trösterik skrivelse, om vänskap, solidaritet och det sköna berget ”det blå” .
2022-11-11

    ej medlem längre
En innerlig dikt jag tar till mig av. Ett vänskapens band som inte går i kvav.

Den här texten MÅSTE sparas!
Så det så!
2022-11-11

  Sparvögat VIP
Underbart~berörande…
Fantastiskt ömsinta ord!
2022-11-11
  > Nästa text
< Föregående

Solstrale
Solstrale VIP