Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Däremellan?

Träden tar ton

skriker i stammar

vrålar i rötter

lyssnar inte på småfolket?

 

vindar far 

löven ruskar och faller

grenarna svajar sig yra

 

tystnar sedan tvärt

och somnar sen en stund

snart för gott i vintervilan

 

luften blir klar och ren

tidlös

på något vis

 

tid kommer

tid då stenarna lyssnar under det vita täcket

kan de höra?

 

 

de tysta

små

med smygande steg?

 

de kloka begrundar

de som hör och ser

ser också rötterna?

 

de som var en gång?

ser vi inte

längre?

 

nu far dimman i älvdans

vackert

så över ängar

 

se träden

växer inte längre

då vintern nalkas

 

i varje vrå

i jordens mylla smaskar maskar

och trädens stammar vilar sig kala

 

bidar sin tid

i evighetens cirkel

 

hör kråkor som kraxar mot himmelen

och kajornas lustiga sång 

varnar för katten i natten

 

däremellan tystnad?

 

 

 

 




Fri vers (Fri form) av Ninananonia VIP
Läst 142 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2022-11-14 17:05



Bookmark and Share


  Solstrale VIP
Njuter din vackra poesi. Som förmedlar på ett metaforiskt vackert sätt i en lyrisk ton!
2022-11-18

  Alysse VIP
Underbar text!
2022-11-17

  Maj-Lis VIP
Härligt att läsa, bra
2022-11-14
  > Nästa text
< Föregående

Ninananonia
Ninananonia VIP