Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Solstrale… Jag bänkar mig gärna i min hörn-kökssoffa i köket, bland kuddar i det vardagliga stöket…


Filmer från 80-90-talet


... vad jag tycker om filmer från 80-90-talet...

 

den lågmälda tonens skimmer

det inre sinnets känsla förnimmer

ett dis av närvaro som tar vart pris

inget tillrättalagt ges ingen surpris

 

endast detta nära känslans karaktär

sinnlighet, kärlek och äkta känslors vara

här bjuds ingen tvetydigt falsk chimär

här är rakt på sak som varat förklara

 

jag ser Agnes-Cecilia och minns mig

jag minns alla dessa som också är dig

ser hur andra filmer från 80-90-talet

aldrig kompromissar eller överger valet

 

det är som om all smuts blivit guld ja titt bara

ja filmer som bjuder mig sanningen i enkelhet

inre livfullhet i pauseringen tanken tar tillvara

inga bättre filmer än från 80-90-talet jag vet

 




Bunden vers (Rim) av Solstrale VIP
Läst 114 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2022-11-18 10:10



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
Underbart ja fint är dessa minnen från svunna tider!
2022-11-23

  Peter G VIP
Framförallt är det ju tempot i berättandet som speedats upp genom åren och ett lägre tempo kan uppskattas ibland!
Finns onekligen en del rullar från den här tiden som håller fortfarande!
2022-11-19

  Marita Ohlquist VIP
Filmerna speglar tiden som är, bara att konstatera.
2022-11-18
  > Nästa text
< Föregående

Solstrale
Solstrale VIP