Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Solstrale…


Asfalt (återpublicering från 20161121)

 

 

en grå betongfasad

omgärdar asfaltsgården

gungorna är borttagna

 

asfalten prydd med blomster

maskrosornas styrka spritter

 

bilar tomgångskör under fönstren

natten dunstar sakta mot dagen

taxibilarnas skyttlar mot sjukhus

tåg bussar lokalbanor driver in

staden fylls av räls asfalt och fordon

 

asfalten tar emot folkets steg 

trampas ned mot överlagda stråk

under asfalten vilar historien

kullersten asfaltstäcket bäddat in

 
tillägg... 20221118

 

rester av dagens kalas faller ned i rännsten

sköljs fram innan frosten lägger sitt täcke

speglingen i asfalten vittnar om livets väl

asfalt utan andetag lever ändå i åminnelsen

 

 

 

 

 




Fri vers (Prosapoesi) av Solstrale VIP
Läst 151 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2022-11-18 10:27



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
Oerhört starkt i beröring
2022-11-23

  Susen VIP
Bilden av en stad, där betongen och asfalten känns extra hårda och atmosfärens larm tjuter i öronen. "Maskrosornas styrka spritter". WOW
2022-11-20

  Maria Sundelin VIP
Staden
2022-11-18
  > Nästa text
< Föregående

Solstrale
Solstrale VIP