Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Lite jul humor


Julen

Ja se det här med julen

jag vet inte men jag tror jag har

slutat att tro på den för länge sen

och slutat tro på Tomten.

 

Och folk säger att jag är sur och bitter

 

Men det är ju inte så konstigt ju

senast igår när jag skulle köpa pepparkakor

på Willys så tror ni inte att Tomten tog

min parkerings plats mitt framför

ögonen på mig.. asså!  jag säger bara.

Sur och vresig fick jag i alla fall

köpt mina pepparkakor ja ja det blev

ju en chokladkalender också på extra pris

lite gott får man väl unna sig när man tittar

på adventskalendern på tv:n.

 

Nej det här med julen

det finns inte, så jag tror inte på den.

 

Men här skall ni höra

lite karma blev det ändå när polisen

forslade bort Tomtesläden ha ha haa

han hade ställt sig på handicaps parkering

det var så roligt att se nissemor där hon stod

med matkassarna, och Rudolf har nog aldrig

haft så röd mule för och Tomte far stod där så snopen

och såg ut som om han hade sitt skägg i nåns brevlåda.

 

Här är det så grått deppigt och trist

tur att man inte bryr sig om julen längre.

 

Jösses! jag har ju glömt att hänga upp

julstjärnan i fönstret

äh! vad skall jag göra det för

 

jag tror ju inte på tomtar, troll och julen.

 

Men huva vad det är svårt att somna på kvällen

när jag hör hur nissarna rumsterar, bökar, krafsar

och bär sig åt inne i väggen, jag är inte sur och vresig

men i år funderar på att inte pynta med deras lilla

dörr, stege och skål med gröt i så det så.

 

Nej som sagt julen är inte sant ju.

 

O nu ser jag att Fru Frost har börjat på trädtopparna

med med sitt täcke så jag får skynda mig till

brevlådan med min önskelista innan det blir kallt.

 

Och senare där jag går stigen fram

för att hugga mig en gran

så tänker jag

 

nej jag tror inte på julen eller Tomtar




Fri vers (Fri form) av Lasseman VIP
Läst 148 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2022-12-20 15:14



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Julen är ett gissel.
2022-12-22

  Öknens Ros VIP
Humoristiskt med en gnutta allvar i botten. Julen är för många en helg i ensamhet. Önskar dig en God Jul! i alla fall.
2022-12-21

  Evelyn Falk Möller VIP
Hahahaha....

Rolig och fyndig och full av fantasi. En riktig Julsaga, må jag säga.... Jag bokmärker också, för jag älskar sagor. Man behöver inte tro på de för det.... :)
2022-12-20

  lodjuret/seglare VIP
Bokmärker förstås tiraden, men julklappar är aldrig av nöden, dock kläder o andra nyttosaker kan lura döden...
2022-12-20
  > Nästa text
< Föregående

Lasseman
Lasseman VIP