Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Solstrale…


NÄR DAGEN FÖRINTAS VAR RÄDD OM HJÄRTAT


när dagen förintas i ångesten

när dagarna förringas av missmodet

då förintad tiden står uttömd

sekunder i såret strör sitt syrliga salt

tidsoptimisten missar kärleken

uppskjutandets armod - tidsmord

lathetens försummelse utarmar tilliten

av den tid som skulle bära fruktsamhet "intet"

kvarstoden av dagen kvarhåller förlusten

sammelsurium av tankar krossar nattsömnen

resultat: noll produktion 

hjärtat slår trots allt

men man måste vara rädd om

"hjärtat" annars falnar det

 

 




Fri vers (Fri form) av Solstrale VIP
Läst 171 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2023-02-14 13:25



Bookmark and Share


    Lena Söderkvist VIP
Fint sätt att säga det. Inget tålamod är evigt, och tiden stannar inte för ens skull. Alla behöver göra sitt bästa för att tillvaron skall fungera.
2023-02-15

  BenGust VIP
En utställning med hjärtat på rätta stället. Ja, hjärterötterna måste få
tid att växa och gro.
2023-02-14
  > Nästa text
< Föregående

Solstrale
Solstrale VIP