Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Solstrale…


KONSPIRATORISK PERIFERISK SYNVINKEL I TELLUSIANIA

ordmorden i Tellusiania...


detta ja detta kom - levererades
som jag hade förutspått det hela

 

det rasslade in över dig och mig  
hur vi än fredade oss emot detta 

 

upptakten till poesins förfall... 

 

ovidkommande goda råd gavs  
med full insikt om förräderiet 

 

 

klärvoajans räcker sällan till
för att freda sig emot fienden

 

men vilken var då denna fiende?
jo det var tystnaden och tigandet

 

orden hur de än skrevs från hjärtat
hur de än nådde läsarens innersta

 

hur orden än bevarade sanningen
så dödades budbärare av agenterna

 

som hade i uppdrag att krossa poeterna
kvar fanns bara en kvav unken öde lukt


ordmorden i Tellusiania var ett faktum  
utredarna misstänkte en ordseriemördare

 

 

 




Fri vers (Modernistisk dikt) av Solstrale VIP
Läst 111 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2023-02-16 09:17



Bookmark and Share


    Lena Söderkvist VIP
Kan ytligt sett verka roligt, men det du berättar så oerhört poetiskt om är ju ren, bitter verklighet i exempelvis Ryssland. Och det kan bli verklighet här också, om ett visst parti får för mycket inflytande. En viktig varningssignal, tolkar jag din dikt som.
2023-02-16

    Sefarge VIP
Ojj här var det en ord-smord
Sufflé som klarat sig från
trycket-trots allt?
Då "Poesin" må
sjunka ihop
Leve dikten
o lyriken
för det
;)
2023-02-16
  > Nästa text
< Föregående

Solstrale
Solstrale VIP