Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Solstrale… Vi behöver naturen för att överleva. Gå ut i naturen och hälsa på i ditt inre landskap på samma gång. Det börjar idag! Ge dig fler naturupplevelser för varje dag. Samla dem i din själ för att boosta din egen inre natur!


BOOSTA DIN SJÄL - GE DIG NATURUPPLEVELSER

 

 

Jag känner hur min själ fröjdas åt allt levande i vår natur som möter allt levande inom min natur. Uppelevelsen av att njuta. Minnas stunder att älska. Minnas att ha till hands de dagar som blir mörka kalla och blöta. Vintertiden som speglar sin natur i himlens blåa tak. Vattenspegelns ishinna likt en solkattsreflex kastar ljus över naturens skönhet. 

Att i den ljumma dagen se ljuset strila ned mot mitt hjärtas rotskott som på bar kvist blommar ut. För att i den stilla stunden få bara vara och vila sinnena mot jorden. Denna våran jord som väcker våra glädjerop. Som blir till ett med grönskan i våra upplivade fysiska kroppar. 

Själens vandring i naturens marker. Skogens susande trädkronors dofter och ljud så livgivande. Som om det botar all denna vinterns melankoli. Vidarebefordrar intrycket  till våra hjärtan som pulserar det syresatta blodet till hjärnan. Där lagras bilderna precis likt vitamindepåer och gör oss vittra. Det eviga kretsloppets fortvarande av minnesbilder som helar och läker oss. Som ger de oroliga sin nattsömn. Frammanar bilden av skönheten i naturen visualiserar ljuden av den porlande bäcken. Förflyttningsljuden av kroppen i naturens famn. Ja detta är naturens magi dvs livselixiret som varje människa behöver lika mycket som rent vatten för att överleva.

 

 

 




Fri vers (Prosapoesi) av Solstrale VIP
Läst 151 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2023-02-16 09:36



Bookmark and Share


  WyS VIP
Ja naturen har en läkande kraft!
Fint beskrivet!
2023-02-20

  Bodingen VIP
Japp, skogen är kung!
2023-02-20

  Kajan VIP
En väldigt naturnära dikt av bästa märke!
2023-02-17

  Respons VIP
Fin hyllning till våra kära natur!
2023-02-17

  BenGust VIP
Natur som på ett fysiskt
och psykiskt djup berör
när vi vidrör
och andas in den.
2023-02-16

    Lena Söderkvist VIP
Naturen har själ och blod, den genomströmmar oss, och när vi inte respekterar den är vi illa ute. Din text visat på en ödmjukhet inför naturen som alla borde ha.
2023-02-16

    Sefarge VIP
Jaa livsglädje berikande
skrivet! En vandring ger
allt distans mot instäng
-het och depression?
;)
2023-02-16

  Sparvögat VIP
Så fint du målar inre bilder
av naturens skönhet…
Fantastisk är tavlan!
2023-02-16
  > Nästa text
< Föregående

Solstrale
Solstrale VIP