Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Solstrale…


PÅ GRANSKOGENS MOSSBÄDD I DÖDASKOGEN


vandrandes barfota in i mörkaskogen...

 

bärs av mossmattans lenhets ro

återuppväcks av stickande barr 

 

kådan klibbar vid fötterna tro

barren under fotsulan i virrvarr

 

likt en spiksko eller igelkotts taggar

sitter sedan barren och sticks och narrar

 

det är obetydliga bekymmer som naggar

i jämförelse med dödaskogens pors och starr

 
där på granskogens mossbädd dödskyssen vaggar

människor där dör, det sista de hör är trädens knarr

 




Fri vers (Prosapoesi) av Solstrale VIP
Läst 100 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2023-02-21 14:19



Bookmark and Share


  Öknens Ros VIP
Så fint beskrivet, man kan känna skogens alla dofter! Mystiskt och gåtfullt, vem är det som vandrar där? Så fint illustrerad med färgrik tavla.
2023-02-22

    Lena Söderkvist VIP
Bra rim och litet gåtfull stämning.
2023-02-21
  > Nästa text
< Föregående

Solstrale
Solstrale VIP