Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Solstrale… akvarell… mittemellanlandskap…


LÄNGTANS ÖNSKEDRÖM


du drömmer längtande 

längtar kanske drömmar

drömmer om att längta

 

solens återkomst ur vinterdvalan

spetsar pupillen drar ihop iriskransen

bländad skyler du ögonen med handen

 

mörkrets skyddande töckentäcke

men befriande på samma gång kanske

lustdrömmande om sommar och solsken

 

men så skärselden där emellan som plågar

dammråttor, smutsiga fönster, stökigheten 

drömmen om befrielsen från måsten i detta

 

men närmast hjärtat stagnation är icke gott

vi längtar drömmar och drömmer längtande 

sedan går året liksom på speed ännu en gång

 

mörkret trycker och solens strålar saknas oss

så skin och le och stråla för en sekund idag

imorgon faller snö och regn - men dansa då

 

ja dansa då...

 

 




Fri vers (Fri form) av Solstrale VIP
Läst 155 gånger
Publicerad 2023-02-27 08:32



Bookmark and Share


  Olof Lagerhorn VIP
Insiktsfullt och väl skrivet om hur
ljus, luft och mörker formar våra
sinnen; ger oss den längtan vi
behöver för att orka.
Mycket sensuell och fin akvarell!
2023-03-04

  Bodingen VIP
Kan bara dansa riverdance tyvärr ;-)
2023-03-03

  Ninananonia VIP
Vackert i ord och bild.
2023-02-28

  Blomma-Stjärna VIP
väldigt snygg akvarell!
2023-02-27

  Blomma-Stjärna VIP
ja, vad vore vi förutan drömmar och längtan och dans - och förutan vår vetskap att våren är i antågande!
2023-02-27

    Lena Söderkvist VIP
Vädret går hit och dit precis som det mänskliga humöret. Bra att kunna dansa ändå, som du uppmanar läsaren.
2023-02-27

  Anya VIP
Ska försöka dansa! :) Försöker varje dag.
Snygg text som jag läser med igenkänning.
2023-02-27

  Maria Sundelin VIP
Full av just drömmar och önskningar
2023-02-27
  > Nästa text
< Föregående

Solstrale
Solstrale VIP