Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Solstrale… återpublicering av text från april 2016… enkelt blev svårt… rubriken utvecklad för att bättre stämma överens med innehållet…


ENKELT BLEV SVÅRT MEN VECKAN BJUDER TILL

 

 

de dagar som samlats kring

det runda bordet hade fullt upp

de ville sammanfatta veckan

men ägarinnan till denna vecka

orkade inte vara närvarande

 

hon var trött och låg och sov

dagarna hade överseende förstås 

"närheten" katten låg intill henne

liksom "värmen" den lilla "bebisen"

han  "kärleken" fanns alltid vid hennes sida

 

hon hade det inte så lätt mitt i allt

hon strålade ändå alltid glad till alla

men i spegeln såg hon sakta förändringen

när lätt började gå över till svårt

detta ville veckan ändra på till det bättre

 

de sju dagarna som gått klurade på

vad som var bäst att göra för sin ägarinna

 

måndag skulle skapa en festlig stämning

tisdag ordna ett minispa för kropp och själ

onsdag ville fixa bjudning med goda vänner

torsdag var övertygad om hängmattans magi

fredag planerade en ljus god kärleksmiddag

lördag blev avslappning och promenad

söndag erbjöd vila och kontemplation

 

när veckans ägarinna orkade skulle de ge

av hela sin själ allt för hennes ve och väl

veckans dagar bjöd sin idé till ägarinnan

hon tackade ja till förslaget som de önskat

nu blev det svåra lätt igen må ni tro...

 

 




Fri vers (Prosapoesi) av Solstrale VIP
Läst 121 gånger
Publicerad 2023-03-04 17:59



Bookmark and Share


    Lena Söderkvist VIP
Underbar saga. Säger "saga" eftersom underverket som de små handlingarna leder till oftast stannar som en tanke inom oss. Vi "kommer oss inte för" som det heter. Riktigt god läsning, denna text.
2023-03-04
  > Nästa text
< Föregående

Solstrale
Solstrale VIP