Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Solstrale… mänsklighetens inre förtryckta krafter leder genom skärselden via skriket - primalskriket…


SKRIKET


stormen drar fram inombords
förtrycket drar åt andningen
släpper inte fram missljuden 

skriket ett universellt redskap
när ingen lyssnar eller bryr sig
det sista man tar till är skriket

när någon skriker rakt ut förstå
måttet är rågat, gränsen är nådd
saken måste få sitt stopp - bromsa

se den som pressats till denna gräns
ett sista rop ett sista försök bli hörd
så lyssna det är dags nu att bara lyssna

krigets offer kämpar ohyggligt mycket...

 




Fri vers (Fri form) av Solstrale VIP
Läst 235 gånger
Publicerad 2023-03-05 12:29



Bookmark and Share


  Monika A Mirsch VIP
Djup, talande och skönt formulerad dikt - TACK!
2023-03-06

  Kajan VIP
Krigets offer kan se olika ut, och "krig" kan utkämpas på flera områden . Men har man nått bristningsgränsen, då kan det gå illa på flera plan.
2023-03-05

  Maria Sundelin VIP
Talande
2023-03-05

    Lena Söderkvist VIP
"Vi måste höja våra röster för att höras", ofta räcker det inte ens med att höras. Man måste även bli hörd. Bra att du lyfter det, din text är en text för alla.
2023-03-05

    Lena Staaf VIP
Desperationens skrik. Då måste hjälpen komma!
2023-03-05

    Sefarge VIP
Jaa vilket uppmärksammas
Mest ett rop på hjälp eller
skrik när det ohyggliga
sker och det oftast
är försent?
2023-03-05
  > Nästa text
< Föregående

Solstrale
Solstrale VIP