Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Solstrale… Kungsekens blommor … En diktrecension av boken Kungen.


Boken om kungen


jag läser boken om kungen

ser 54 st ord långa meningar

till vilken mening det nu är

 

läran var att skriva korta meningar

max 14-20st ord/ mening ... och att

skriva på ett sätt som fick texten att flyta 

 

möter en tegelsten ett tungrott verk

något som hyllats men som litterärt

ur skriftliga omdömen brister i allt

 

jag läser högt för min strokedrabbade far

som beställt boken för att lära mer

men luften räcker inte till för att

avsluta meningen med livet för far

 

vad är då meningen med meningarna

på 54 st ord, ? , då andan går ur en

ett omdöme sa att boken var hypnotisk

jag har aldrig hört min mor skratta mer

 

 




Övriga genrer (Essä/Recension) av Solstrale VIP
Läst 122 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2023-03-26 19:37



Bookmark and Share


  Susen VIP
Fin målning! En text som väcker frågor liksom bokens innehåll
2023-03-28

  Kajan VIP
Det är en konst att skriva; men den här boken verkar vara en ordmassa av en massa ord. Anar allvar i och mellan raderna.
2023-03-27

    Lena Söderkvist VIP
Också en recension. Att göra det som poesi var något helt nytt. Klok, och litet roande, reflektion.
2023-03-26

  Ninananonia VIP
Så berörande bra skrivet!

Jag tycker om det du målat!
2023-03-26
  > Nästa text
< Föregående

Solstrale
Solstrale VIP