Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vintern i?

Vintern i mina ord

är fullständig

 

som ångesten i mitten

som drömmarnas maror  om natten

 

snöflingor yr

yrvaket

vit vitt vitt

 

det blanka vita isklara klara

icke självklara

 

speglar min själs yta

som famlar efter luft

 

handlar så om

att börja och sluta 

på en och samma gång?

 

det är väl så

mitt liv ska vara

 

och jag är inte  ensam

 

slag efter slag knockar

liv

 

djupdyker in i snön

som faller

 

finner dem

snöflingorna

 

försöker fånga dem     i min hand

som smälter

en i taget

en i taget

 

känner

allting är ingenting

ingenting är allting

är någonting

men liksom   fruset där i

 

vintern i mina ord

är fullständig

 

 

men det är tur

att vi fortfarande har

förmågan att älska

 

precis så

som änglarna

 

 




Fri vers (Fri form) av Ninananonia VIP
Läst 85 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2023-03-29 12:18



Bookmark and Share


  Solstrale VIP
Vemodsvackert med melankolin närvarande, ser kämpandet, pressen som utmattar människor, skadar dem, förgör dem… Ett starkt tilltal i dikten! Läser igen och om igen.
2023-04-04
  > Nästa text
< Föregående

Ninananonia
Ninananonia VIP