Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Solstrale…


VÅRREGNET LOCKAR OSS UT


vårregn faller likt livgivande tårar 
ned i en grönprunkande daggkåpa 
ser hur ögonvrårna fylls av sältan 
tårar blandas ut i dropparnas mo 
spädes i vårregnets strilande sötma 

vandrar ut och känner friskheten nå 
tårflodernas stril kindkullarna fårar 
dropparna fångas i skrattgroparna 
andetagen förångar åter tårfloderna
hela processen som sedan startar om 

ögonfransarna fångar upp ångans dagg 
förvandlar ångesten till azurblå våriris 
själen faller in i tacksamhetens tårar 
som faller ned i själaglädjens korg och
förvandlas till en vacker röd näckros 

själen vandrar i andens lyckoparadis
när vi ler slår löven ut på alla träden

tårarna duggar, strilar som vårregn i sol
där dropparnas prismor glimrar vackert
trädkronorna som fångar skönheten all
gnistrar undersköna likt kristallkronor - åh!
se att vårregn kan spegla sådan skönhet! 

 




Fri vers (Prosapoesi) av Solstrale VIP
Läst 210 gånger och applåderad av 19 personer
Publicerad 2023-04-13 13:52



Bookmark and Share


  Livet1
Vår och liv, vårliv! Fint!
2023-04-18

  Susen VIP
En poetiskt vacker text växer fram här. Tycker om
2023-04-16

  Bodingen VIP
Snyggt! Borde tonsättas, Lars Winnerbäck tror jag skulle grejat'
2023-04-16

  Ewa-Britt Nilson VIP
R egn till nytta
E tt lyckodropp
G ott att då få
N å´t att tänka på
! Utan, hur skulle det...
! För oss då gå...
! Vi skulle få flytta...

2023-04-15

  Blomma-Stjärna VIP
Både ord och bild ger en vacker hyllning till det nya

det gamla lämnas att multna i jord

och vårens och tårarnas strilande, duggande, solglimrande droppar
blommar ut!!!
2023-04-14

  Marita Ohlquist VIP
Fin hyllning till vårregnet.
Underbar tavla, ögonfröjd.
2023-04-14

  Respons VIP
Di fångar det vackra vårregnet i både text och bild.
2023-04-14

  Eva Langrath VIP
Fin melodisk text. Jag tycker också om vårregnet.
2023-04-13

  Sparvögat VIP
Mycket vackert i ord och tavla ~
till vårregnets fägring…
2023-04-13

    Lena Söderkvist VIP
Tjusig text. Jag gillar också att vara ute i regn. Älskar ljudet.
2023-04-13

  Ninananonia VIP
Åh! Bara så vackert i ord och bild...
2023-04-13
  > Nästa text
< Föregående

Solstrale
Solstrale VIP