Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En blommas kamp




Nyutsprungen mot en blå himmel
sträckte sig en blomma ståtligt upp
på sprödaste stjälk med kronblad
så innerligt vackra under min lupp

Den grodde från ett frö
som sprits i vinden
och fröet rotade sig
i den bördiga jorden

när vårsolen värmde
mot himlen så sakta
blomman sträckte sig upp
med trevande rötter

Fick fäste så starkt att
inte ens hällregnet kunde
rycka den upp från sin mark
där på Stenshuvuds Nationalpark

Blomman den växte ståtlig som få
vissnade sakta och spred sina frö
som sakta grodde och blev fler
och fler så att om du reser dit

Så finns de nu i hundratal
där i Nationalparkens
skirande grönska där står de
så ståtligt och vackra som få




Fri vers av DanSan
Läst 275 gånger
Publicerad 2006-08-13 10:46



Bookmark and Share


    Keiju
Vacker text :)
2006-08-13

  Last Word Spoken
så vackert så! :)
2006-08-13
  > Nästa text
< Föregående

DanSan
DanSan